Tuesday, 9 September 2014

CABARAN 30 HARI : DAY 9| 5 LELAKI YANG MENARIK PERHATIAN ANDA!

Assalamualaikum,

Task hari ini - 5 lelaki yang menarik perhatian! Bukan seorang... bukan dua.. tetapi LIMA orang lelaki! LIMA ok... LIMAAAA! Terasa sangat kabaret di situ! Berkali-kali saya baca tajuk task ni untuk fahamkan betul-betul. Berkerut-kerut dahi saya memikirkan siapakah lelaki-lelaki itu. Sorang demi sorang muncul di benak saya. Lelaki inikah?? Lelaki itukah??! Dia... dia... atau diakah?? Kamu... kamu... atau kamuuu kah??!! Kalau saya pilih di sini, apa kata di sana??  *Pening kepala memikirkan siapakah 5 orang lelaki pilihan sambil perah tuala 'Good Morning' yang basah dek peluh! Hahaha... statement macam h@ram!

Gulp! Telan ailio sikit lagi sebelum sambung entri ni. Setelah diteliti dan melalui saringan piawaian SIRIM yang ketat, mereka adalah.....

1. Lelaki yang penyayang, senang diajak berunding, boleh bergurau, animal lover, adventurous dan sanggup susah senang bersama. Siapa lagi kalau bukan my heart, my soul - suami terchenta!

 
2. Lelaki yang ceria, suka melawak, ambil berat urusan keluarga dan sangat pandai memasak - Al-Fatihah kepada arwah papa!

3. Lelaki yang berwawasan.... a good politician, a forward thinking strategist, an economist & an architect as well (all in one) -  Tun Dr. Mahathir Mohamad!


4. Lelaki yang athletic, motivated, good planner dan ada semangat juang yang tinggi - tribute to my favourite footballers Gary Lineker dan Michael Ballack!

* Google image

5. Lelaki yang manja, sukakan perhatian, suka dibelai dan menghiburkan hati walaupun kadang-kadang hati ini sendiri disakiti - siapa lagi kalau bukan TOM! No... no... no! Bukan Tom Cruise, bukan juga Tom Hanks.... tapiiii




^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^







^ ^ ^ ^ ^ ^ ^






TOMCAT! 

Jantinanya male... jadi boleh masuk senarai lah kannn?? Hikhik...



-lotsa luv-
Fayreen Mizan


16 comments:

  1. Hamoooi sampai tak tahu nk pilih yg mana satu tu..ramai sgt lah tu uollss..bak sini sorang heheh
    ahaha..dah boleh agak lelaki yg last tu sblum scroll..boleh masuk list ke tak aciii

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha JM. Budak ni ada krisis identiti besar-besaran. Tidur pun dalam master bedroom.. siap aircon bagai!!! :)

      Delete
  2. hihihi..best baca..lawak2...x kering gusi

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq kak. tq juga sebab sudi singgah! :)

      Delete
  3. heheheh kelakarnya awak!

    http://pinky-lynn.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. adeh lawak...tapi Tun Dr.M mmg I like , sebab genius!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya... susah nak cari orang yang boleh berfikir macam dia. :)

      Delete
  5. hahaha. yang last tu tak menahan. boleh masuk jugak kak. hehe

    Scha dh masukkan akak dlm bloglist scha. Aktif berblog yer. Tukar2 link ek :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tenkiu Scha! Akak dah masukkan Scha jugak :)

      Delete
  6. Yg last tu hihi..
    jom singgah ke blog zana ye..zanahassan-zana.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. baru sekejap singgah blog zana... nanti akak singgah lagi...

      Delete
  7. Tomcat jugak menarik perhatian..he he

    ReplyDelete