Sunday, 21 September 2014

CABARAN 30 HARI : DAY 21 | TEMPAT YANG INGIN PERGI DAN TAK PERNAH PERGI!

Assalamualaikum,

Cabaran 30 Hari kembali lagi dengan task di hari ke-21 : 'Tempat Yang Ingin Pergi Dan Tak Pernah Pergi'. Banyak lagi tempat yang aku tak pernah sampai dan sebagai seorang yang memang kaki menjengkit, pening juga kepala fikirkan macam mana dan bila masa nak explore habis-habisan tempat-tempat menarik di luar sana. Kat Malaysia sendiri pun aku belum habis explore lagi. Pulau Sipadan dan Taman Negara adalah antara tempat-tempat yang aku look forward untuk pergi.

Banyak tempat yang aku berangan-angan nak pergi. Sesungguhnya berangan-angan tu memang best!! Walaupun tak tahu bila akan sampai... ada yang aku dah siapkan itinerary pun! Hahaha... sakit teruk sangat dah ni namanya! Antara tempat yang ada dalam senarai adalah Norway!!! Kenapa Norway???


Keindahan alam yang amat memukau ini antara sebabnya!


Keindahan fjord (Fiord) yang tak dapat digambarkan dengan kata-kata!


Cantik kannn?


Juga sebab ini!!!


Aurora @ Northern Lights - fenomena yang hanya berlaku di kutub utara atau kutub selatan sahaja.


Subhanallah! Cannntikkkkk sangat!!

Seterusnya, Scotland. Sebabnya??


peninggalan kota-kota lama yang bersejarah...


pemandangan yang cantik...


landskap yang unik!

Ada orang yang menganggap mereka yang suka travel sana sini hanya membuang duit dan tenaga. Tak kurang juga yang menganggap kitorang yang suka travel ni attention seekers yang suka menunjuk-nunjuk. Terpulang pada perception masing-masing. Bagi aku dan suami, melancong mengeratkan lagi bonding di antara kami suami isteri sambil menghayati keindahan dan keunikan alam ciptaan Tuhan di bumi yang luas ini. Nothing more... nothing less. Peace!

-lotsa luv-
Fayreen Mizan

8 comments:

  1. jm pun suka travel tuk tgk nature, pedulik kan apa org kata hanya kaki travel cam kita je memahami kan. klau jm byk duit mahu travel around the world

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekali terjebak terus addicted kannn :)

      Delete
  2. memang memukau pandangan... cantik sangat... bilalah nak sampai mama tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulaa... sangat-sangatttt cantikkk. Insyaalah mama, ada rezeki nanti tu :)

      Delete
  3. me teringin sangat nak pegi norway to catch the aurora ... cume mase and ongkosnye je yg tak brape nak ade

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah Azra... boleh tahan jugak ongkosnya. Tak sure Malaysian termasuk tak, dengarnya visa ke sana agak strict juga.

      Delete
  4. bestkan klo impian jd kenyataan. hehehe moga impian terlaksana :) erm, daku jugak berhutang entry ni ha :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau tak dapat ke sana, tengok aurora kat youtube jelaa nampaknya! Heheh... Ada masa lagi untuk batar hutang ni. Kena buat double entry kalau nak kejar. Saya aritu semput gak :))

      Delete