Wednesday, 8 October 2014

TERAPI STRESS - KERENAH SI COMEL!

Assalamualaikum,

Kadang-kadang gerammmmmm juga dengan budak-budak bulus ni, especially bila diorang start 'mengemas' rumah. Kalau boleh, rasa macam nak masak kucing tiga rasa je masa tu tau! Tapi kerenah yang macam-macam ragam inilah sebenarnya yang menghiburkan hati. *Statement nak sedapkan hati sendiri sambil urut-urut dada!

 Tomcat. Dia memang tidur dengan kitorang dan sangat cemerlang menjalankan tugas kejut bangun pagi - seawal pukul 4 a.m setiap hari!! *Nangis....

"Adik nak jadi blogger jugak."
Kalau tiba-tiba keluar entri yang bukan-bukan, sedia maklumlah siapa di sebalik tabir ya!

Cubaan 'mengcourierkan' diri sendiri!
Menyusu dengan gaya kuak lentang...

Kekenyangan.... burppp.

 4 jahanam tengah susun strategi serangan!

 Serangan bermula bermodalkan segelung toilet paper.

Caught in action - Jane!

Darah tinggi mama korang dibuatnya, budak! 

Tomcat dan TV dah macam lagu dan irama. Memang tak dapat dipisahkan lagi!

Ke mana tumpahnya kuah kalau tidak ke nasi!!

 Atau.... ke mana tumpahnya sos kalau tak ke daging burger!
 
Wrestling dengan itik yang dah tinggal sebelah mata...
Oreean explore washing machine!

Tarzan & Tom.

"Kita BFF kann??" - masa tengah berbaik-baik!

Time gaduh - flying kick percuma landing kat kepala!

Budak nakal tidur kepenatan.


Nak gigit-gigit paws tu. Gerammmmmm.....

Menyusu dengan mama Hazel.
I luv my mama - Tarzan & Hazel.

I luv my daddy - Tarzan & Tomcat.

Tomcat bermalas-malasan di sebalik comforter.

Budak terlebih rajin. The Witch and The Broom versi kucing??

Ni dah kenapa nih???

Beraksi manja dalam cubaan membeli jiwa lepas banyak sangat buat salah!

Menyusu dengan MamaKat.

Hazel yang tua bangka dan dah dua kali beranak pun masih menyusu jugak!! Gasakkk...

Pening kepala... stress dengan perangai anak-anak dan cucu-cucu!



-lotsa luv-
Fayreen Mizan



16 comments:

  1. kihkihkih....i like. Mesti ceria hidup sis dgn kehadiran diorg kan....kan....klu sehari x tgk dorg mesti sunyi giler.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang pun. Kalau pergi travel mana-mana mesti teringat diorang, sis :)

      Delete
  2. suka.. suka.. comeinyer kucing. hehe

    ReplyDelete
  3. hahaha! lawak giler! adorable sungguh bebudak tu. kesian nenek stress! haha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nenek dia sangat baik, kak. Sopan santun... jarang dengar dia mengiau. Anak-anak pun ok lagi. Bila tiba part cucu... hadoiii! :D

      Delete
  4. suka tengok kucing comel tapi saya takut kucing...

    ReplyDelete
  5. Wahh.. bnyknya kucen.. comel2 semuanya.. :) :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Perangai pun macam-macam, Khir. Yang suka memanjat lain... yang kuat tido lain... yang manja tapi bergurau kasar pun ada! :)

      Delete
  6. banyaknya kucing! mesti nak tidur pun tak lena, asyik kena kacau je kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nasib baiklah yang jantan besar seko tu je tidur dengan kitorang. Tapi yang kecik-kecik ni pun dah mula nak attack nak tido dalam bilik juga. *Nangisssss....

      Delete
  7. Hazel!!! Sungguh xmalu. Anak Bb yang Chiqa tu pula, orang masuk toilet dia pun sebok nak join. Ntah apa yang best sangat. Kalau xbagi masuk, nanti dia ngintai kat tingkap. Xsenonoh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah pasal Bie. Si Hazel ni tahapahapa! Hahaha, bab menyibuk nak masuk toilet sama macam Tomcat. Tak paham laa jiwa diorang nih! :))

      Delete
  8. alololo so cute..mmg boleh hilang stress kalau mcm ni..berapa orang opss..berapa ekor semua nya Fay

    ReplyDelete
    Replies
    1. Skg ada 14 ekor daah JM. Tapi yang kittens tu 2 ekor nampak macam lemah sikit. Tapi generasi yang baru ni lagi advance. Ni ada 2,3 ekor dah pandai panjat tingkap!

      Delete