Monday, 9 March 2015

Selamat Hari Lahir... Happy Birthday... Bon Anniversaire... Tanjoubi Omedetou...

Assalamualaikum,

Happy Birthday to me,
Happy Birthday to me,
Happy Birthday... Happy Birthday,
Happy Birthday to meeeeee...!!!
*clap-clap sambil potong buah tembikai untuk gantikan kek!

Tekanan perasaan sebab semakin dimamah usia kah sampai nyanyi lagu birthday untuk diri sendiri?? Hahaha. InsyaAllah, jika terus dipanjangkan umur hari ni 9 Mac 2015 tepat jam 4.13 petang nanti bertambahlah setahun lagi usia akak ni. 

Pendek kata kalau sebatang lilin melambangkan setiap satu tahun usia... untuk kes aku ni harus penuh keliling kek tu dengan lilin! Tapiiii, peel masih macam budak-budak... perasan dan perasaan remaja masih utuh... masih happy go lucky lagi. Caner tu? Padahal 2,3 helai uban dah mula tumbuh kat atas kepala ni. Iya ke uban? Eh, bulu kucing je tu kot?? *See, tak ke denial namanya tu kann?

Walaupun perjalanan hidup aku ni tak semuanya smooth... tak semuanya indah-indah belaka tapi aku tetap bersyukur dengan semua yang telah direncanakan olehNya. Dari pengalaman-pengalaman berharga inilah aku belajar tentang hidup... belajar erti redha.... belajar erti menghargai dan dihargai. Daah, tak mahulah mood-mood blues ni. Pertama, it's so not me. Kedua, today is my birthday so I want to be happyyyyy. Kalau boleh nak menyengih sampai ke tengah malam nanti. 

Semalam hubby tanya nak hadiah apa? Sambil control ayu laju je aku jawap "Tak payahlah you. Dah banyak dah you beri I." Tak ke cair hati suami dengar bini cakap macam tu. Tapi, lepas tu aku yang rasa confuse balik. Terkebil-kebil jap. Rasa macam tak percaya dengan apa yang keluar dari mulut sendiri je. Tak sampai 2,3 saat lepas tutup mulut laju-laju aku sambung balik.  "Tapiiiii, kalau you nak beri boleh juga!" Dalam kepala terus terbayang-bayang cincin diamond mata sebesar lesung batu kat Habib! Cit!! Hahaha...

Apa-apapun, terima kasih yang tak terhingga kepada semua yang berikan birthday wishes di fb, wassap, sms dan email hari ni. You light up my life. Semoga kalian juga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, hidup diberkati dan dilindungi Allah sepanjang masa. Semoga setiap detik kehidupan kita memberi erti dan meninggalkan memori yang indah-indah kepada insan tersayang.

Kek dapat dari group wassap sekolah tadi. Abdulla?? 2 tahun? Abdulla pun Abdulla laa. 2 tahun tu lagi akak suka!! Hahahah...

video
Favorite video of the day aku lah jawapnya ni. Korang memang saja kann...!!



Love and hugs ketat-ketat!



                         
 -lotsa luv-
Fayreen Mizan



1 comment:

  1. Happy birthday Kak Fay! Semoga panjang umur, murah rezeki. Sentiasa sihat. And semoga sentiasa berada dalam lindungan Nya. *hugsmuax*

    ReplyDelete