Tuesday, 16 December 2014

PUTRAJAYA LIGHT AND MOTION FESTIVAL (LAMPU) 2014.

Assalamualaikum,

Kali ni aku nak share gambar-gambar yang sempat kitorang snappy seadanya masa ke Putrajaya Light And Motion Festival 2014 (LAMPU) weekend baru-baru ni sebelum cerita dan hasil tembakan menjadi basi akibat berminggu-minggu diperam! Hahaha. Itupun hari ketiga baru sempat menjengah disebabkan tuan blog tetiba je demam kus-kus 2 hari sebelum tu.

Jadi, marilah cuci mata bersama-sama. Enjoyyyy.......

1....

 2....

 3.... Actionnnn....

Maka bermandianlah Istana Kehakiman dengan cahaya yang berwarna-warni.

Sebenarnya yang berwarna biru, merah tu imej rama-rama tapi movement dia sangat pantas so susah nak capture dalam gambar. Kalau tengok video nampak rama-rama ni 'berterbangan'. Cantikkkk! Video ada aku ambik tapi malangnya aku super malas nak upload. Erk!

 Macam poster!

Sessi simbah menyimbah cat berlaku...

 Biru... 

Hijau...

Siap ada pekerja lagi!

Imej bunga orkid dan batik.

Kesenian pencahayaan kreatif yang secara tak langsung menonjolkan lagi keindahan seni bina bangunan.


Klasik!



Dome tu nampak sangat cantik!


Sekelip mata Istana Kehakiman berubah wajah sama sekali!



Bagaikan memanggil-manggil untuk menjejaki Turki. Eh?

Suka sangat imej kat kubah tu.

Kreatif!




Cantikkk!!






Fluorescent!

Bagi yang terlepas menyaksikan LAMPU 2014, boleh tengok video-video di YouTube. Aku check semalam nampaknya dah ramai yang upload. Kalau nak tengok festival ni depan mata, nampaknya terpaksalah bersabar dan tunggu Perbadanan Putrajaya anjurkan festival yang sama tahun depan atau tahun berikutnya. *Tetiba jadi jurucakap!


-lotsa luv-
Fayreen mIzan





7 comments:

  1. perghh.. cantik nya!!! before ni kat dataran merdeka pernah jugak buat.. tp just tukar2 warna lampu je.. ni siap corak2.. awesome!

    ReplyDelete
  2. Corak semua sangat kreatif! Tapi lampu pink tu paling lawa! Sekian.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tau dah kalau si Bie ni memilih kaler. Pink tu warna poojaan ati kannn... kann? :p

      Delete
    2. Tau dah kalau si Bie ni memilih kaler. Pink tu warna poojaan ati kannn... kann? :p

      Delete
  3. Fuhh cantik2... mmg menarik.. :)

    ReplyDelete